5 december 2021

Alles over het PDB examen

Wanneer je een opleiding volgt, is het logisch dat er ook een examen volgt die je moet halen. Dit is ook het geval wanneer je voor de opleiding boekhouden kiest. Het praktijkdiploma boekhouden (PDB) is een opleiding waarin je alles leert over de boekhouding binnen een bedrijf. Zo kun jij ergens aan de slag gaan bij een klein of middelgroot bedrijf om hier de financiƫle administratie te gaan uitvoeren. Maar je moet eerst het PDB examen uitvoeren om hiermee aan de slag te kunnen gaan. Zo weet je zeker dat je bent klaargestoomd om aan het werk te gaan en dat je over de juiste kennis beschikt.

PDB examen: de opleiding voor het examen

Voordat je het PDB examen af kunt nemen, moet je eerst de opleiding volgen. Deze bestaat uit 28 lessen die 3 uur duren. Je krijgt lessen over kostencalculatie, financiering en bedrijfsadministratie: dit zijn de belangrijkste onderwerpen waarmee je alle kennis krijgt die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Wil je er zeker van zijn dat je alles uit je opleiding haalt? Volg dan eerst de opleidingen Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie: hierna is de opleiding PDB een stuk beter te doen en heb je alle kennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

De opleiding PDB afgerond? Dan volgt het PDB examen: hierin krijg je vragen over alles wat je hebt geleerd tijdens de opleiding. Als je het examen goed aflegt, krijg je daarna het diploma en kun je aan de slag gaan bij een bedrijf. Er is veel vraag naar boekhoudkundige medewerkers bij kleine en middelgrote bedrijven: je kunt hier vaak snel aan de slag gaan!