28 september 2021

De juiste stelling voor elk magazijn

Een goed ingedeeld en overzichtelijk magazijn maakt voor veel bedrijven een wereld van verschil. Het maakt werken voor alle medewerkers overzichtelijker, efficiënter en veiliger. Dat is goed voor de werksfeer en natuurlijk voor de omzet van het bedrijf. Je magazijninrichting is dus zeker de moeite waard om wat aandacht aan te besteden. Als je de inrichting dan op orde hebt, kun je je daarna met een gerust hart op de rest van je bedrijf storten. Met het magazijn zit het dan wel goed.

Voor elk materiaal een stelling

Als je over de inrichting van je magazijn nadenkt, zul je tot de conclusie komen dat er veel verschillende magazijnstellingen zijn. Maar welke magazijnstelling is nou geschikt voor welk materiaal? En hoe kun je jouw magazijn zo efficiënt mogelijk inrichten? Welke stelling het beste voor jouw bedrijf is, hangt af van de materialen die je wil opslaan in je magazijn. Heb jij vooral lichte en kleine goederen? Dan zul je veel hebben aan een legbordstelling. Voor kleine materialen en gereedschap is een bakkenstelling ideaal. Voor grote en zware materialen kom je uit bij een grootvakstelling en voor lange en zware goederen is een draagarmstelling wat je zoekt. Heb jij veel pallets op te slaan? Dan is een palletstelling de juiste oplossing.

De juiste combinatie

De meeste bedrijven hebben verschillende soorten materialen die opgeslagen moeten worden in hun magazijn. Het is dan ook meestal nodig om een goede combinatie van verschillende stellingen te maken. Als je hier zelf niet helemaal uitkomt, is het aan te raden om advies te vragen van een expert. Deze kan je helpen om jouw magazijn in kaart te brengen en zo samen met jou te bepalen welke magazijnstelling op welke plek in jouw magazijn het beste werkt. Zo kunnen jouw medewerkers en jij straks met een goed gevoel door het magazijn lopen en het beste werk afleveren.