5 december 2021

De hele dag hebben we het druk. ’ s Ochtends moet je eerst de energie en levenslust vinden om jezelf je bed uit te slepen – toegegeven, een kopje koffie kan helpen, maar dan moet je die eerst ook weer helemaal zetten. Dat kost ook weer heel veel tijd. Vervolgens moet je je aankleden, voldoen aan je burgerplicht door het nieuws bij te houden, vriendelijk lachen naar je buren, boodschappen doen, werken, koken, noem maar op. Dat zijn de dingen die je door de dag heen in het dagelijks leven allemaal maar moet presteren. Wat er dan ook nog eens bovenop komt, is het kopen van allerlei spullen.

Vergeten decoratie

Vooral als je net verhuisd bent, of eigenlijk ook als je al een tijdje ergens woont, breekt er op een gegeven moment die fase aan waarin je denkt dat je al je decoratiespullen al hebt, maar eigenlijk mis je nog heel veel dingen. Denk bijvoorbeeld aan spiegels. Dat is niet het eerste wat er in je opkomt als je denkt aan binneninrichting, maar je hebt ze wel degelijk nodig. Nu kun je een spiegel online makkelijk kopen, dus dat scheelt alweer. Stel je voor dat je namelijk naast je drukke dag ook nog naar een drukke winkel moest, om daar eerst een half uur te moeten zoeken en dan nog een kwartier in de rij te moeten staan. Nee hoor, fysieke winkels zijn helemaal niet meer van deze tijd, al helemaal niet tijdens de corona-crisis. Een spiegel online kopen is veel voordeliger: het scheelt je heel veel tijd en bovendien betekent het minder risico op blootstelling aan het corona-virus.

Schoon

Ook is een spiegel online vaak veel mooier, omdat ze nog niet in een fysieke winkel betast en bevuild zijn door iedereen die langsloopt. Je kan denken aan vingervlekken, maar ook gewoon snot en stof en andere viezigheid. Online spiegels hebben dat niet, want die staan netjes in het magazijn te wachten.