11 mei 2021

Pinterest marketing voor beginners

Wanneer je kiest voor Pinterest marketing weet je zeker dat je goed bezig bent als bedrijf. Omdat dit één van de meest gebruikte social media kanalen is, kun je rekenen op een mooi bereik via de social media kanaal. Pinterest is namelijk erg in trek onder jongeren en tegenwoordig ook ouderen. Ze weten de weg naar dit social media kanaal te vinden omdat hier steeds meer inspiratie wordt opgedaan voor veel uiteenlopende dingen. Zo is Pinterest interessant om nieuwe recepten te ontdekken, tips op te doen voor inrichtingen, gave IKEA hacks op te pakken en nieuwe outfits te ontdekken. Daarnaast is er ook veel te doen rondom wonen en tuinieren.

Organische Pinterest marketing

Voor een bedrijf dus een goed social media kanaal om de potentiële doelgroep in de eerste fase van het koopbeslissingsproces te bereiken. Pinners zoeken namelijk aan de hand van zoekwoorden naar bepaalde ideeën. Het is daarom verstandig om jouw pins zoveel mogelijk relevante zoekwoorden mee te geven en wellicht hier je Pinterest strategie ook op aan te passen. Zo kom je namelijk sneller bovenaan de pagina van de zoekresulaten en al deze kliks zijn ook nog eens helemaal gratis. Starten met Pinterest marketing dus!

Pinterest marketing uitbesteden

Wanneer je de nut van Pinterest marketing inziet, maar je gewoonweg de tijd niet hebt om hier me bezig te zijn, dan kan Pinterest marketing uitbesteden een optie zijn voor jouw bedrijf. Hiermee geef je jouw Pinterest beheer uit handen aan een social media marketing bureau waar specialisten werken die er verstand van hebben. Zo kunnen zijn helpen met het formuleren van een strategie en goed zoekwoordenonderzoek doen voor de zoekwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf en de pins die je wilt gaan plaatsen. Met Pinterest marketing uitbesteden weet je zeker dat je op de goede weg bent!