28 september 2021
Vacature monteur Venlo

Solliciteren naar monteursvacatures? Dat is om deze redenen een goed idee

Als je in het bezit bent van een relevant diploma op minimaal MBO-niveau (het liefst niveau 3 of 4) en je beschikt over genoeg technische knowhow, dan zit het met jouw baankansen sowieso wel goed. Met deze kwaliteiten lijkt het erop dat je bijvoorbeeld monteur zou kunnen worden. Bekijk pakweg eens een vacature voor monteur in Venlo om te kijken of deze (of een andere monteursvacature) aansluit bij jouw kennis en kwaliteiten. Om de hieronder beschreven redenen zou de keuze voor het monteursberoep een goede zijn.

Vacature monteur Venlo

Werk dat ertoe doet

Particulieren en bedrijven laten doorgaans alleen monteurs aanrukken op het moment dat dat nodig is. Vaak is er iets kapot of is er sprake van een storing. Ook kan periodiek onderhoud gevraagd worden, bijvoorbeeld aan de CV-ketel. Bovendien kan het nodig zijn nieuwe installaties aan te brengen. Wat de precieze opdracht ook is, als monteur ben je hard nodig. Je werk wordt dus gewaardeerd; je draagt daadwerkelijk iets bij aan de maatschappij.

Geen saai bestaan

Als monteur kom je bij veel mensen thuis en/of bij bedrijven over de vloer. Je hebt dus telkens te maken met een andere omgeving en verschillende mensen. Bovendien heb je misschien de mogelijkheid om op projectbasis te werken. Hierbij kan het gaan om zowel korte als lange projecten. Dit alles zorgt ervoor dat je een heel afwisselend – en daarmee allerminst saai – bestaan leidt. 

Goede secundaire omstandigheden

Mede doordat je belangrijk werk doet, én dankzij het feit dat specialisten in dit vakgebied schaars zijn, kun je als monteur rekenen op een goed tot zelfs een uitstekend salaris. Ook zijn de aanvullende secundaire meestal prima geregeld. Een auto van de zaak is bijvoorbeeld geen zeldzaamheid voor een monteur.