27 juli 2021

Waarom een eiken panelen vloer?

Het kopen van een vloer is altijd lastig en het kost ook wel redelijk wat geld. Maar je weet wat ze zeggen: goedkoop is duurkoop. In deze blogpost ga ik je uitleggen wat de voordelen zijn van eiken hout en eiken panelen voor je vloer maar ook bijvoorbeeld meubels en waarom dit echt je geld waard is.

De voordelen van eiken panelen

Eiken panelen hebben vele voordelen, zo is de kwaliteit alleen al een stuk beter dan elk ander soort houten vloer. Eiken hout is ook nog eens best gemakkelijk te bewerken en toch is het hout heel sterk. Dit is ook de reden dat het vaak in de scheepsbouw wordt gebruikt wanneer ze een houten boot maken. Zelfs vroeger gebruikte ze al eikenhout hiervoor. De duurzaamheid van eiken panelen is ook een stuk beter dan andere soorten hout. Het kan namelijk jarenlang gebruikt worden zonder enige slijtage te vertonen en dit zorgt ervoor dat je super lang met je vloer kan doen in tegenstelling tot andere soort vloerbedekkingen.

Handig te verstellen

Het handige van eiken hout is dat het heel makkelijk te veranderen is qua maten. Dus je kan gemakkelijk een wat dikkere maat eiken panelen kopen als dat beter uitkomt voor je huis of omdat dit warmte behoudt. Met eiken panelen kan je ook veel meubels maken omdat het zo makkelijk te verstellen is. Dit is ook waarom veel lange duurzaamheid meubels vaak van eikenhout zijn.

Eindgedachte

Hopelijk heb ik je hiermee genoeg geïnformeerd over hoe goed een aankoop van eiken hout kan zijn en waarom je dit beter kan kopen dan een ander soort, met name als je een vloer legt. Om het kort op te sommen: eikenhout heeft een goede kwaliteit, levensduur en is heel gemakkelijk te verstellen waardoor ze in heel veel maten beschikbaar zijn, waaronder ook voor meubels.