5 december 2021
scooterrijbewijs

Zo haal je binnen de kortste keren je scooterrijbewijs

Een rijbewijs halen is niet de favoriete bezigheid van de meeste mensen. Het is stressvol en duur, dus je wil graag in een keer slagen. Dat lukt echter niet altijd. Als het dan ook nog je scooterrijbewijs is, dan wordt het helemaal spannend. Waarschijnlijk is dit namelijk de eerste keer dat je een rijbewijs haalt en je bent ook nog vrij jong (in de meeste gevallen). Wil je toch zo snel mogelijk je scooterrijbewijs halen en het liefste in een keer slagen? Onthoud dan deze handige tips.

scooterrijbewijs

Plan alles tijdig in

Als je een tijdje niet of minder lest dan kan je niveau heel snel omlaag gaan en dat is voor niemand handig, al helemaal niet voor jou. Dat is zonde. Zorg dat je regelmatig lest en plan zoveel mogelijk rijlessen vooruit. Vraag daarnaast, uiteraard met goedkeuring van je instructeur, zo snel mogelijk het praktijkexamen aan.

Volg een snelcursus

Wil je snel en goed je rijbewijs halen? Dan kun je een snelcursus volgen. Dit is niet ideaal voor mensen met bijvoorbeeld faalangst, maar als je haast hebt of al ervaring hebt is dit misschien wel de keuze voor jou. Je gaat dan intensief lessen, meerdere uren per dag en meerdere dagen per week. Het praktijkexamen wordt meteen aangevraagd. Voor aanvang van de snelcursus weet je op welke datum en welk tijdstip je praktijkexamen plaatsvindt. Vaak moet je dan wel je theorie alvast halen want dit kan het proces onnodig vertragen. 

Neem genoeg lessen 

Zegt je instructeur dat je extra lessen nodig hebt? Luister dan ook. Die persoon is de expert. Je gevoel zegt misschien dat je het al goed kan, maar de weg op gaan en je theoretische kennis ook echt in de praktijk brengen is een stuk enger als je alleen moet rijden zonder instructeur.